Hoppa till sidans innehåll

Ordförande informerar

09 NOV 2020 11:57
  • Uppdaterad: 09 NOV 2020 11:57

Hösten är här och vintern är snart i antågande…

Jag tänkte att vi skulle försöka informera om vad vi har jobbat med och kommer att jobba framåt med i klubben. Social media i all ära, men det blir ju mer punktvis om specifika händelser.

Vi lever just nu i en rätt så annorlunda tid med Covid-19 flåsandes i nacken både här och där.
Vi tycker att det är oerhört tråkigt att vi fått ställa in två planerade allsvenske omgångar som vi skulle ha haft på Ingelsta under året.
Det är inte bara tävlingar som blivit inställda. Det var även bowlingkvällen i våras, islandsritten i augusti samt nu även det planerade luciafirandet.

Vi vill inte på något sätt bidra till en ökad smittspridning och vågar därför inte arrangera något luciafirande i år. Vi måst värna om varandra och hålla i och hålla ut nu.

Med det sagt så betyder det inte att vi i styrelsen ligger på latsidan för det.
Vi fokuserar nu på att utbilda oss i olika saker som kan ge oss nytta framöver.
Vi hade 5 stycken styrelsemedlemmar som var på Strömsholm och gick BAS-utbildningen som är obligatorisk för alla ledare inom ridsporten. Att vara styrelsemedlem = ledare.
Regina har gått en digital utbildning i hur digitala möten hålls i Microsoft Teams.
I våras gick jag och Wilma (lössens ordförande) en digital utbildning i hur man administrerar hemsidan. Tanken är att vi ska kunna avlasta Regina när det behövs.
Några av oss har även varit med på föreläsningar som Södermanlands ridsportförbund haft i ett projekt de kallat Hästkraft 2.0
Närmast på tur i utbildningslistan är att försöka få till en sekretariatsutbildning. Vi är i stort behov av flera som kan hjälpa oss att administrera TDB och Equipe i samband med våra tävlingar. Känner du någon eller skulle du själv vilja utbilda dig i detta så är vi evigt tacksamma om ni hör av er till oss på This is a mailto link och meddelar detta. Man behöver inte vara med i styrelsen för att få gå denna kurs.

Under år 2021 kommer vi glädjande att ha en del samarbete med Kiladalens Lantliga Ryttarförening. Vi kommer att anordna två tävlingar tillsammans. Först ut är lokal hopptävling på Gromossen i mitten av april. I september blir det lokal dressyrtävling på Ingelsta. Det ska bli jättekul att kunna ta hjälp och stötta varandra framöver.
Eftersom båda tävlingarna kommer att hållas utomhus har vi stora förhoppningar att dessa är genomförbara även om Corona pandemin fortfarande härjar.

Det är snart dags att börja tänka på det stundande årsmötet som vi brukar ha i februari.
Vi vet ju i dagsläget inte hur det kommer att se ut med fysiska träffar. Vi hoppas givetvis på att vi kan genomföra årsmötet som vi brukar, men kommer att se över alternativa tillvägagångssätt.
Vill du eller någon du känner engagera dig i styrelsen ?
Vi är i behov av några styrelsemedlemmar och vi ser gärna att det kommer in lite andra medlemmar som kan bidra med tankar och idéer om hur vi kan forma vår klubb.
Man behöver INTE vara hästägare och erfaren ryttare för att vara med i styrelsen.
Skicka ett mail till This is a mailto link om du är intresserad av att vara med J

Jag vill även passa på att påminna om att ni kan stötta klubben på två enkla sätt även fast det råder en pandemi. Dels genom att välja att stödja ÖSLR under Svenska Spel, samt att lämna in kvitton från City Gross till oss. Denna pandemi har ju så klart även drabbat oss ekonomiskt, så varje litet bidrag är välkommet.

City-Gross
Hjälp oss att samla kvitton från City Gross! ÖSLR får 1 % av det totala kvittobeloppet. Det låter inte mycket, men många bäckar små.... Låda att lägga kvitton i finns i klubbstugan på Ingelsta.

Gräsroten
Genom Gräsroten delar Svenska Spel-koncernen ut 50 miljoner till ungdomsidrotten varje år. Självklart är det gratis. Du kan hjälpa till så att ÖSLR får en del av potten genom att gå in på länken
https://www.svenskaspel.se/grasroten/forening/19704-ostra-sormlands-lantliga-rf

 

Med det sagt så önskar jag er alla en skön och avkopplande vinter.
Man får ta tillfället i akt under rådande pandemi och med de restriktioner vi har,
att vila och träna så man kan komma tillbaka förberedd när restriktionerna väl försvinner.

 

Lina Thor

 

Ordförande i Östra Sörmlands Lantliga Ryttarförening

 

 

 

Skribent: Regina Ericson
E-post: This is a mailto link

Kontakt:

076-852 79 94 Sarah Carman (vice ordförande)

This is a mailto link

 

 

1975175_677869465587985_802951411_n

 

 

 

Postadress:
Östra Sörmlands Lantliga RF - Ridsport
Ericson, Ekesjö
61193 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0768527994
E-post: This is a mailto link

Se all info